Ploua cu amintiri

21 feb.

Astazi  inspiratia este absenta. Unicul lucru prezent sunt amintirile de vara, soare stralucitor, iarba verde, flori mirositoare, amintiri valoroase.

Cum se zice in popor, trebuie sa traiesti  din  plin fiecare zi de parca ar fi ultima, deci constatam ca ar trebui sa ne bucuram de fulgii de nea ce cad nestingherit.

Memoria este capacitatea creierului de a retine si a memora lucruri facute anterior. Dupa cum bine stiti sunt mai multe tipuri de memorie . Memoria de lunga durata este aceea care ne permite sa tinem minte cele mai importante si frumoase lucruri  din viata noastra. Amintirile sunt iluzia trecutului si piedica prezentului , as putea spune eu.

Atunci cand ne simtim nu tocmai bine , amintirile sunt leacul si refugiul in care ne pierdem, astfel putem pierde notiunea timpului, prezentului. Trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint iar memoriile frumoase sa ne ramina ca un catalizator spre viitor.

Eu una  va pot spune ca am niste amintiri foarte frumoase si exceptionale din copilarie, plecarile la mare, verile insorite si chiar iernile geroase si pline de momente fericite. Amintirile catre vechii prieteni care si acum totusi  ramin a fi  o parte importanta din viata mea. Verile frumoase petrecute impreuna. Zilele de nastere numeroase imi sunt intiparite in minte. Persoane importante din viata mea ce nu mai sunt in viata.

Oricat de adevarata este fraza ca ar trebui sa traim cu prezentul si viitorul nu cu trecutul, totusi viata nu ar fi atit de frumoasa daca vom renunta la amintirile frumoase ce ne-au intersectat viata timp de atita vreme.

Deci,  nu renuntati la amintiri, la acele clipe care v-au facut atit de fericiti si impliniti in trecut.

 

Un inceput de saptamina  frumos!!! 😀

6 răspunsuri to “Ploua cu amintiri”

  1. Anastasia Macagon februarie 24, 2011 la 5:19 pm #

    frumos…
    insa nu prea sunt de acord cu „amintirile sunt leacul si refugiul in care ne pierdem” nu se imbina verbu a refugia cu a pierde 😉 nu prea are legatura…

  2. Lily februarie 24, 2011 la 6:05 pm #

    Nu-ti pot reda cit de mult inteleg fraza „Atunci cand ne simtim nu tocmai bine, amintirile sunt leacul si refugiul in care ne pierdem”, in special acum. Ar trebui sa tin cont de sfat, sa revin cu picioarele pe pamint.

    • Creţulea februarie 24, 2011 la 9:32 pm #

      Pai da Lily.. asta e valabil pentru toti visatorii.. Trebuie sa si visam si sa ne adincim in amintiri, dar sa raminem tot-odata realisti!… Mersi de parere. 🙂

  3. Ioana noiembrie 20, 2011 la 10:24 pm #

    Amintirile, sunt clopote de cristal ce bat la portile uitari!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cred in tine… « cretulea - februarie 25, 2011

    […] Un exemplu viu este acel baiat de 15 ani din Romania, care desi  prost imbracat, sfios, rusinos si neincrezut in sine, ascunde de fapt, sub aceasta masca, un talent extraordinar, nemaivazut. Bine ca s-a decis totusi sa se faca remrcat prin intermediul acestei emisiuni. Pentru ca dealtfel avea sa ramina baiatul amuzant inzestrat cu darul dumnezeiesc. Cine inca nu a vazut secventa o puteti vedea aici. […]

Lasă un comentariu