Japonia…Lacrimi si durere…

23 mart.

Nu aurul este bogatia  neamului, nu neavutia este saracia omului. Avutiile de aur sunt pieritoare, saracia harnica este o bogatie ce nu se rapeste, Munca este o bogatie vesnica…

Atita dreptate izvoraste  din aceste randuri pe care le-a scris candva Alecu Russo.

Astazi poporul Japonez este rapuns de o mare durere, de numeoase pierderi de vieti omenesti si bunuri materiale. Dezastrul ce a cuprins acest minunat popor, este intradevar unul de groaza. Este un cosmar pe care nimeni nu al dori sa-l aiba in somn. Nici nu-mi pot exprima parerea de rau si  mila fata de aceasta natiune care prin munca si perseverenta au construit minunata tara Japonia, care prin dragoste de patrie au ajuns poporul pe care il stim astazi.

Sincera sa fiu Japonia pentru mine este tara model. Si anume prin populatia pe care o detine. Omenii sunt cei care au construit-o, au ingrijit-o si au transformat-o in una din cele mai puternice Tari din lume. Cultura si traditiile, ideologiile si mentalitatea extrem de binevoitoare si pura a japonezilor au transformat Japonia timp de numai 30 de ani dupa al II-lea Razboi Mondial in acesta prospera tara. Munca, cultura si sufletul i-au facut ceea ce sunt astazi.

Aceste dezastre care s-au abatut asupra Japoniei au fost blestemul dar tot o data cred eu, si o incercare .Pe care cred si stiu ca acest minunat si muncitor popor o vor trece cu brio!

Atit de  bine educati si intelegatori sunt. Atit de muncitori , neuitandu-se la virsta stare sociala, ei toti muncesc ( s-a spus ca au construit cateva  sute de case provizorii, intr-un termen atit de scurt).

Eu una pot numai admira si tinde spre astfel de natiune. Desigur ca inimia mii coplesita de durerea si greul pe care sunt nevoiti sa-l indure. Insa cred ca vor trece aceasta bariera si vor continua sa ne surprinda cu noi descoperiri!.

Iata si o piesa care este dedicata Japoniei , si care imi place atit de mult!…

Reclame

2 răspunsuri to “Japonia…Lacrimi si durere…”

  1. Diana aprilie 1, 2011 la 10:22 pm #

    Ai dreptate Irinel,e un popor minune care a uimit si va continua s-o faca mereu;eu iti impartasesc sentimentele, e greu sa te resemnezi cu ideea k totul e efemer, k toate/toti dispar dintr-odata; e absurd sa fii martorul crimelor generate de mama natura, revarsindusi ura si nemultumirea ei fata de noi asupra unui singur coltisor de pamint…desi… cine stie cine va fi „the next”…???

  2. pretendent iunie 1, 2011 la 11:12 pm #

    imi place cintecu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: