Dar tu soare, tu ai mama?

9 Feb

Copilul e un om viu.El nu este catusi de putin un ornament in viata noastra, ci e o viata individuala, complexa si bogata.

 

Cel mai frumos dar  oferit de la Dumnezeu este copilul. Fiinta atit de micuta, firava, ce semnifica, bunatate, puritate, marinimie.

 

Copii sunt cei ce ne vor continua viata noastra, cei care se vor avinta in lume pentru a o schimba, cei ce au atitea vise si sperante.

Dar, exista si un „dar” extrem de mare, nu toti copii ce vad lumina zilei, au aceste posibilitati. Posibilitatea de a creste alatuti de mama si tata, cel mai banal credem noi, „cum asa sa nu cresti cu mama si cu tata?” Ei bine copilasii orfani, care de si se bucura de pretiosul dar „viata” nu se bucura de cele mai frumoase si elementare  lucruri pe care aceasta le-o ofera.

Viata mi-a oferit mie o astfel de  lectie. O perioada de timp eram voluntar la o casa de copii din Chisinau, de fapt   casa de copii in care erau  copiii orfani nou- nascuti pina la  sase anisori. Am ramas pur si simplu uimita de vietile acestor innocente fiinte. Traiesc in conditii bune, statul si organizatiile non-guvernamentale ii ajuta financiar, dar dragostea : cine le-o ofera?….

Putinii voluntari si asistente de acolo, numai ei le stiu necazul. Atit de frumusei toti, plini de viata, cuminti, innocenti dar fara dragoste materna, fara caldura care e cel mai de pret lucru in viata.

Cunosc mai multe mamici  cu nou-nascuti, si le cunosc si grijile ” sa le cumpere hainute cat mai frumoase, sa ii hraneasca  cu diferite delicatese, sa le cumpere multe multe jucarii,etc” ei au totul. O mama , un tata, o viata implinita. Dar acesti mici copilasi de la orfelinat nici nu se gandesc la asa ceva, ei vor un singur lucru pe MAMA… 😦

Copii foarte mici  nou-nascuti isi duc veacul in aceasta institutie „casa” . E trist, e foarte tris.

Si eu care ma gandeam ca am multe probleme, grji si neplaceri in viata, de fapt dragi cititori, aceste  mici probleme ale noastre nu se compara nicidecum cu soarta acestor nevinovate fiinte.

Voi, care aveti si mama si tata, si venit financiar, nu va plingeti ca ati dori mai mult, poate mai bine chiar ajutatii, ca au nevoie, foarte  multa nevoie.

Ce te poate face mai fericit decat zimbetul unui copilas, decat  o poezie recitata cu inima de el, decat ochisorii sai care nu cer decat o vorba buna si o mangaiere calda.

Da exista si astfel de copii in lume, nu-i uitati, si ei sunt o parte a universului.

Si oricand va ganditi ca aveti multe griji, probleme, defapt nu e asa, ganditiva ca sunteti binecuvantat sa aveti o casa, o masa . Ca ii aveti alaturi pe MAMA si TATA.

Mult succes, nu fi egoist, zgarcit si nerecunoscator….multumeste pentru fiecare clipa  petrecuta in sanul familiei-celula de baza a societatii…

Ascultati piesa, e, foarte frumoasa.

3 răspunsuri to “Dar tu soare, tu ai mama?”

  1. joannapingky Februarie 9, 2011 la 11:04 pm #

    Hi creţulea, your dar tu soare tu ai mama post is really one particular of the most beneficial substance that :-bd.
    Dont forget to visit back my blog (http://downloadmp3indonesia.net/), glad to meet you… Thanks…,Best!!! 🙂

  2. Smile :) Februarie 9, 2011 la 11:38 pm #

    Chind ceva nu ne place sau nu ne este de ajuns ar trebui sa ne aducem aminte de acesti copii…
    Dragostea parintilor e ceva DIVIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: